ovaz verde

Pulbere din ovaz verde

Ovazul verde este unul dintre cele mai hranitoare alimente, bogat in proteine, vitamine, minerale precum calciuc si magneziu, oligoelemente precum siliciu, potasiu, fier. Este recomandat pentru organismului in efortul fizic si intelectual prelungit, imbunatatind calitatea vietii. Prezenta substantelor nutritive in ovaz ajuta la dezvoltarea oaselor si mentinerea unui sistem nervos sanatos.

Beneficiile ovazului verde

Datorita proprietatilor sale hranitoare, ovazul verde este folosit inca din vechime ca remediu. Pulbere din ovaz verde este recomandata:


ovaz verde

 • in stari de oboseala, fiind recomandat in cazul persoanelor cu profesii ce implica efort intelectual intens;
 • in combaterea obezitatii, continutul sau bogat in fibre ajuta digestia;
 • tulburari de somn (induce un somn normal, odihnitor);
 • persoanelor depresive sau care sufera de anxietate;
 • in cazul de tulburari ale ciclului menstrual; consolideaza eliberarea hormonilor FSH (hormon stimulator al foliculilor) si LH (hormon luteotrop) raspunzatori de reglarea cicluli menstrual si de aparitia sterilitatii;
 • cura de pulbere de ovaz verde combate impotent sexual si frigiditatea;
 • Despre cura de ovaz verde

  Cura de ovaz verde este importanta prin faptul ca scade tensiunea arteriala, reduce nivelul ridicat al colesterolului si al acidului uric din sange. Scade nivelul zaharului din sange si combate constipatia.
  Folosind ovazul verde luptam impotriva dereglarilor hormonale, a osteoporozei si a obezitatii. Este recomandata persoanelor stresate, demoralizate si celor care sufera de insomnie. Continutul bogat in magneziu ajuta la un somn odihnitor si la un tonus psihic mai bun.

  Cat dureaza cura de ovaz verde?

  !!!O cura cu ovaz verde trebuie sa dureze 2-3 luni la rand. Cura se poate repeat de 2-3 ori pe an cu o pauza de o luna intre cure.
  In general cura cu ovaz verde nu are reactii adverse. Totusi in cazul aparitiei unor manifestari cum ar fi balonarile sau disconfort abdominal este bine de apelat la medic.

  Precautii

  Trebuie respectata doza zilnica recomandata (3g sau o lingurita de pulbere dizolvata intr-un pahar de apa plata sau suc natural) si mare atentie in sarcina si alaptare precum si boala celiaca (tulburare a sistemului imunitar declansata datorita glutenului alimentar).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *